Den 21. januar 2009 skrev Henrik Hansen til Mogens Weile

Hej Mogens

Jeg vil starte med at præsentere mig.

Navnet er Henrik Hansen og jeg var elev på skolen fra april 1939 til juni 1944.

Jeg er i besiddelse af et klassebillede som jeg kan scanne og sende til dig, med mindre du hellere vil have originalen og selv reproducere?

I øvrigt kan jeg fortælle at jeg da kan huske navnene på 8-10 af dem der er med på billedet.

Vi gik i "a" klassen med Eva Jørgensen som klasselærerinde. På billedet er det en vikar som jeg mener hed Kahr. Frk. Jørgensen var en rigtig frøken som hver dag indtog et råt æg, direkte fra skallen, som en af de flinke elever så fik lov at hente og smide i affaldskurven.

I gymnastik havde vi en lærer som vist nok hed noget i retning af Svend Andersen - lyder det sandsynligt? Vedkommende var i hvert fald "prøjserklippet", hvilket vil sige meget korthåret maskinklippet. Han var vist medlem af DNSAP og på moralsk oprustning i Tyskland i en periode. En af gymnastikøvelserne bestod i at han kylede et nøglebundt hen ad gulvet, som vi så alle skulle styrte af sted efter. "Vinderen" skulle herefter løbe tilbage til læreren og aflevere bundtet mens han bukkede så hovedet næsten rørte gulvet. Jeg gad vide hvad der blevet af den charmerende person senere?

Sløjdlæreren (Rye Pedersen)? var også speciel. Der måtte ikke tales i timen. Hvis man kom til at save skævt eller på anden måde var uheldig var den også gal. Til afstraffelsen blev der brugt et spanskrør som blev udvalgt af den samling han havde stående i en beholder med vand, så de altid var perfekte og bøjelige.

Efter eksamen i 5. klasse skulle jeg begynde på gymnasiet, som havde et forskudt skoleår, så vi var nogle som gik til "opbevaring" i venteklasse fra april til sommerferien. Det foregik i en midlertidig træbarak som lå til venstre for indgangen til skolegården. 

Er det kendt at der vist også blev opført skolekomedie i den periode som jeg har koncentreret mig om? Så vidt jeg husker opførte man et stykke som hed Molboerne. Min ældre fætter sang godt og havde vist en af hovedrollerne. Han hedder Aage Nielsen.

Jeg er på et tidspunkt faldet over et gammelt stilehæfte med blandet indhold, Har det nogen interesse?

I øvrigt skyldes min opmærksomhed på skolens jubilæum mv., at jeg har et barnebarn som nu har overtaget min plads og hun bor, sammen med resten af familien i samme hus som jeg boede i.

Jeg vil slutte her for denne gang og så kan du jo melde tilbage om I har brug for flere bidrag.

Med venlig hilsen,

Henrik Hansen.

tilbage