Foto fra skolekammeraternes møde den 5. oktober 2013 på London Pub.

Foto: Bente og Mogens

Tv: Merete Kondrup. Hvad skal vi spise?

Skolekammeraterne mødtes kl. 12.00 på London Pub på Godthåbsvej.

Arne og Ulla

Fra venstre: Arne Rasmussen og Ulla Steen. Nyt fra Ullas fortid.  I midten: Jette Mortensen og Torben Skjold. Til højre: Kurt Stampe og Steen Leth.

Næste træf bliver den første lørdag i oktober 2014. Flere foto fulgte fra Bente:

Tv.: Arne og Mogens genopfrisker hændelser ved en fødselsdag hos Ole Blåberg. Mogens havde taget Oles fars violin og var gået ned i deres gård, hvor han forsøgte sig som gårdmusikant.

Næste træf bliver den første lørdag i oktober 2014.

Hvem gik i klasse med hvem? Her får du et overblik:

Klik på billedet og se hvem der er hvem mm.

Klassekammerater fra første til og med femte klasse i Aa klassen. Se navne i Aa klassen og i Cc klassen fra 1948- 1953.

Klassekammerater fra Aa klassen og Cc klassen i 1954. Nu henholdsvis i 1. F Bb. Se navne i 1.F Bb og i 1 x Aa. Se navne 1.X Aa.

Læs her om : Jens Ohlhues erindringer om eleverne fra disse klasser. Jens gik i 1x Cc i 1954.

Vores skole

Fra omkring 1930 blev der iværksat mange større boligbyggerier på Frederiksberg, hvilket også betød flere borgere, flere børn og behov for flere skoler.

Lindevangskolen blev indviet i 1929, men allerede et par år senere stod det klart for borgmester og kommunalbestyrelse, at der var behov for endnu en skole.

Søndermarkskolen blev opført og indviet den 3. januar 1934. Grundarealet – med idrætsplads og skolehaver – var på 12.000 m2, og prisen dengang var knapt 1 million kroner.

Søndermarkskolen var bygget til at rumme 36 klasser, men allerede fra skoleåret 1936/37 steg tallet til 39 klasser og 1175 elever. I 1941/42 til 46 klasser og 1450 elever. Elevantallet toppede omkring 1955 med 50 klasser og ca. 1500 elever.

Hans Jørgen Nerups klasser

Nerups klasser: første klasse fra 1948 og mellem - og realklassen fra 1955 til 59 var kun nogle af de mange, men alligevel helt speciel.

Om Hans Jørgen Nerup som klasselærer er der delte meninger, men om Søndermarkskolen er alle vi ”gamle” elever enige om, at vi gik på verdens bedste skole og lærerne var dygtige. Søndermarkskolen var stor i mere end en forstand og indeholdte alt, hvad hjertet kunne begære.

Udover undervisning i de almindelige fag, havde skolen en omfattende undervisning i geografi, biologi og naturhistorie og i kreative fag. Vi havde tre gymnastiksale. Vi havde træ - og metalsløjd. Vi lærte om husholdning og medlavning og havde køkkenhaver. Vi havde en biograf og et bibliotek. Vi havde en stor udendørs boldbane og vi lærte alle former for boldspil. Svømmeundervisning fik vi på Sønderjyllandsskolen. Vores skole var helt unik i forhold til sin tid, og sikkert er det, at vi her lærte for hele livet.

De fleste af os tilbragte et sted mellem syv og ti år sammen, ikke alene på skolen, men også i vores fritid, hvor de fleste af os deltog i de meget omfattende fritidsaktiviteter, som skolen og vores socialkonservative kommune bød på.

Læs navne m.m. på eleverne: her                                                     Se klassekammeraternes jubilæum.                                                      Læs navne m.m. på eleverne: her

 

Foto fra skolekammeraternes møde den 6. oktober 2012 i Bjørnekælderen

Lidt men godt

Damen nederst tv. er ikke en klassekammerat

Skolekammeraterne mødtes kl. 13.00 i Bjørnekælderen på Frederiksberg Alle. Bjørnekælderen ligger lige overfor området hvor Den Franske skole lå i 1945.

Glemmer du, så husker vi alt. Da vi havde indlogeret os i Bjørnekælderen overfor mindesmærket for englændernes fejlbombning af "Den franske Skole" på Frederiksberg Alle, var det naturligt, at vi talte om vores erindringer og de oplevelser vi kunne huske fra dengang. Alle kunne huske de havde været i beskyttelsesrum og nede i bunkerne, og de engelske tropper der indtog København, men ikke mindst de jublende og glade folk i gaderne. Flere af os stod på Roskildevejen og så tyskerne der med stjålne cykler og trækvogne i lange rækker var på vej hjem til fods en tid efter. Læs mere her: http://www.lokalhistorier.dk/Frederiksberg/Franske_Skole/ +

Se film fra bombningen af "Den franske Skole": http://www.sculptingthepast.dk/Film-oversigt/Besaettelsen/Ugerevy-med-bombning-af-Den-franske-Skole.aspx

Mogens fortalte om Montgomery, som han havde set på Rådhuspladsen, og om landsforræderne der med armene over hovedet stod oppe på lastbiler der kørte forbi ved Den lille hornblæser: ”En dramastik hændelse skete i Abel Cathrines gade den 5. april. Jeg var med sin mor kørt til København på cykel og stod ved en port i gaden, pludselig kom en mand farende og skubbede os ind i porten. Et kort øjeblik efter kom en tre-fire sorte biler kørende med sortklædte Hippo-folk, der lå på bilernes skærme, og skød vildt og ubehersket omkring sig”.

Poul kunne fortælle om hans kusine der gik på den franske skole: ”Den dag var hun heldigvis blevet syg, og var derfor ikke i skole. Hendes klasse der talte 21 elever blev alle dræbt, da deres klasseværelse blev ramt af en fuldtræffer”.

I Bjørnekælderen koster snapsen 1350 kr. så den sprang vi over!

Peter Madsen og Birthe Hesse

Peter Madsen kom fra Afrika og Birthe Hesse kom fra Svendborg af .       .

Ole gik i børnehave på skolen: ”Det var lige ved frokosttid og jeg havde netop lukket sin madpakke op da der lyder nogle gevaldige brag, og langsomt blev min ostemad mere og mere støvet og grå. Hjemmefra havde jeg lært, at man ikke må smide mad ud, så den blev i min hånd, indtil døren blev lukket op ud til gangen. I skal komme ud og tage jeres overtøj på og gå stille og roligt ud på gaden. Da vi kom ud var alt kaos og murbrokker. Vi blev gennet op i en ambulance og herefter transporteret til Frederiksberg hospital. Først der, og da jeg var faldet lidt til ro, begyndte jeg at græde, fordi jeg blev bange for, at min mor nu ikke kunne finde mig. En times tid efter kom min mormor og hentede mig”.  

Se film: http://www.youtube.com/watch?v=3QvAehsI2Oc + Oles frakke fik et lille brændemærke. Frakken ses her

Vi mødes igen i oktober 2013

Foto: Mogens Weile

Foto fra Lone og Ole:

 

Det var på Frederiksberg.

Tre glade piger

Bente og Torben

 

Lone og Peder

Et godt selskab

Poul og Bente

 

Mogens

Bente og Ole holdt i hånd

Ingen forandring - stadig de samme

 

Peter og Birthe

 

 

Otto Bay, Sten Leth og Poul Juul

 

Vi mødes igen i oktober 2013

Foto: Ole Bank-Mikkelsen

 

tilbage

 

Skolekammerater mødtes den 9. oktober 2011 i Allegade 1o.

Foto: Mogens Weile

Foto: Ole Bank-Mikkelsen

Kurt Stampe hilser på Inge Lise Gotlieb

Undertekster følger senere

Klik på et billede for større format

Alle har indtaget deres pladser

Bente byder velkommen

Vibeke Møller og Peder Bjørn Berlach Pedersen

 

Ulla KB Larsen og Bente Suhr

Ole Bank-Mikkelsen og Kurt Stampe

Lone Feddersen og Torben Skjold Jensen

 

Steen Leth og Arne Rasmussen

Bente Seidel og Otto Bay

Lone, Peter Madsen og Bente

 

Mogens og Ole stod i barnevogn sammen på Joakim Larsensvej

Kurt og Mogens spillede fodbold i FB

Mogens,KB Ulle og Bente

 

Vi mødes igen den første søndag i oktober 2012 kl. 13.00. Denne gang i Bjørnekælderen på Frederiksberg Alle. Snapsen var for dyr i Allegade 10.

Flere foto fra Lone og Ole Bank-Mikkelsen

tilbage 

I baggrundsbilledet ses: Mogens Weile, Vibeke Møller, Peder Bjørn Berlach, Lone Feddersen, Inge Lise Gottlieb. Steen Leth og Bente Suhr, som var klassekammerater fra 1 til t.o.m 5 klasse.